1 november: ProFri-ALV mèt coronacheck

ProFri in het nieuws, Actueel |
23 september 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: ProFri (jaarvergadering 2019)

Organisatorische veranderingen bij ProFri en het Frituurcentrum, de ketelkwestie, het Nationaal Preventieakkoord en de samenwerking binnen de Horeca Alliantie. Het zijn onderwerpen die centraal staan tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van vakvereniging ProFri op 1 november aanstaande.

Bedoeling is om de jaarvergadering, net als twee jaar geleden, te houden op een centrale locatie in het land. Omdat ProFri voor haar leden een veilige omgeving wil waarborgen, zal worden gewerkt met toegang via coronabewijzen en de Corona Check App.

ProFri wil vooraf een inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers; daarom vraagt de vakvereniging haar leden en partners om hun komst nu al kenbaar te maken.

DIRECT NAAR AANMELDEN (OF AFMELDEN)

Belangenbehartiger

Door corona zijn ProFri en het Nederlandse Frituurcentrum versneld in een veranderingsproces beland. Directeur Frans van Rooij: “Net als de ketelkwestie enkele jaren geleden, zette corona ons voor het blok. Plotsklap waren we geen vakvereniging meer maar primair een belangenbehartiger. De coronacrisis heeft geleid tot samenwerking met de collega-organisaties VCHO en NHG. Deze samenwerking bracht ons aan tafel bij de verschillende ministeries in Den Haag.”

“Regelmatig zitten we nu als deel van de Horeca Alliantie samen met KHN aan verschillende gesprektafels. Ook op bestuurlijk niveau voeren we online met ministers, staatssecretarissen en topambtenaren onderhandelingsgesprekken. Een intensieve periode, waaraan geleidelijk een einde lijkt te komen. Maar de ingangen in Den Haag en verschillende grote gemeentes blijven we houden.”

Extern adviseur

ProFri was voor corona voornemens zich om te vormen van vereniging naar stichting. Van Rooij: “We hebben onze koerswijziging grondig aangepakt en daarom een adviesbureau in de arm genomen. Dit bureau heeft het bestuur en de directie geholpen keuzes te kunnen maken om zowel ProFri als het Nederlands Frituurcentrum klaar te stomen voor de toekomst. Nu bijeenkomsten weer mogelijk zijn, is het de hoogste tijd om de leden en partners bij te praten.”

Adviseur Matteo Piano van Growingdale zal op 1 november samen met de directie en het bestuur van ProFri de organisatorische veranderingen toelichten waaraan de afgelopen tijd is gewerkt. Van Rooij: “We zijn op weg naar ons 10-jarig bestaan. Het is tijd om ProFri en het Nederlands Frituurcentrum klaar te maken voor het volgende decennium.”

Ben je lid of partner van ProFri, meld je dan nu aan via de website van de vakvereniging.
Laat ProFri ook even weten als je niet kunt komen.

Meer over