Het frituurbestuur, is dat iets voor jou?

Actueel |
13 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Hans Hus, foto archief Frituurwereld

Vakvereniging ProFri is op zoek naar leden voor haar frituurbestuur. Voor enkele bestuursleden zit hun termijn erop. Bovendien treedt ook voorzitter Hans Hus na bijna tien jaar trouwe dienst terug.

Hus zou eigenlijk al vorig jaar zijn functie neerleggen. De Nootdorpse cafetariaondernemer verlengde echter zijn voorzitterschap tijdens de ledenvergadering in september 2020 met maximaal twee jaar. Dat deed hij om ‘in de turbulente coronatijden bestuurlijke stabiliteit te garanderen’.

Hus is een oudgediende in het ProFri-bestuur. Nadat hij eerder sectorbestuurder was bij KHN Fastservice, was hij nauw betrokken bij de oprichting van ProFri eind 2011. Tijdens de officiële oprichtingsvergadering in maart 2012 nam hij meteen de voorzittershamer op. Zoals het nu lijkt, moeten de leden het komend jaar een opvolger voor Hus kiezen.

ProFri zit op weg naar haar tienjarig bestaan in het voorjaar van 2022 in een veranderingsproces. Zo wordt gewerkt aan een nieuwe huisstijl en worden ook de vele initiatieven van de vakvereniging duidelijker ingekaderd.

Directeur Frans van Rooij: “Samen met Hus, de andere bestuursleden en hun voorgangers hebben we vrijwel alles waar kunnen maken wat we bijna tien jaar geleden wilden bereiken. Zoals de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond, maar ook de Nationale Smulgids. Het pionierswerk zit erop.”

“Hoewel er zich natuurlijk altijd nieuwe zaken aandienen, komen nieuwe bestuurders in een gespreid bedje. Op dit moment leggen we bijvoorbeeld de laatste hand aan een white paper voor het kabinet. Daarin geven wij met feiten en cijfers aan, waarom de overheid en verschillende instanties over de rug van onze sector symboolpolitiek bedrijven als het gaat om nieuw beleid dat obesitas moet tegengaan. Binnenkort zullen we hierover meer meedelen.”

Frituurbestuurder, is dat iets voor jou!?

Meld je bij het secretariaat van ProFri als:

● Het wel en wee van de frituurbranche je aan het hart gaat.
● Jij je hard wilt maken voor de belangen van de sector.
● Jij jouw steentje wilt bijdragen aan collectieve belangen.

Meer over