Vraag Vandaag: Friet Panters

Achtergrond |
7 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Rob Wennekes (41) opende in Breda onlangs zijn nieuwe frietwinkel Friet Panters. Het frietbedrijf heeft een bijzondere styling. Zo kent het interieur een wand met jungle-begroeiing. De frietzakken zijn er zwart en ze zijn getooid met een goudkleurig logo met een panterkop.

Ondanks corona, ging Friet Panters gewoon open voor afhalen. Het bedrijf neemt aan de Korte Brugstraat in Breda de plek in van de voormalige DAPP-frietwinkel. Friet Panters heeft een assortiment van verse friet met schil uit ronde bakpotten, ambachtelijke snacks, waaronder 7 verschillende soorten kroketten, en romige sauzen.

In Vraag Vandaag zegt Rob Wennekes A, B, maar ook C.

1-A | Kun je de naam Friet Panters nog verder uitleggen?

“Aangezien we niet een standaard frietwinkel zijn, mag ook de naam uitgesproken en opvallend zijn. De panter is een prachtig dier met kernwaarden die ons aanspreken; een panter is sprekend, elegant, brutaal en toegankelijk. Al deze kernwaarden zie je terug in onze winkel middenin het centrum van Breda. Ook klinkt het natuurlijk gewoon hartstikke leuk! Als je een gevoel wilt krijgen bij onze winkel, kun je het beste even bij @Frietpanters op Instagram kijken. Dan krijg je een goede indruk.”

1-B | Is dit niet een ontzettende rottijd om te openen?

“Het is zeker een gekke tijd. Echter; wij wisten natuurlijk in welke tijd we instapten en welke risico’s dat met zich meebracht. Los daarvan biedt deze tijd ook zeker kansen. We hebben veel vertrouwen in ons concept en in onze kennis en kunde. We bekijken het op de lange termijn. Het kan alleen maar veel beter worden!”

1-C | Wat vind je zelf het meest onderscheidende aan Friet Panters?

“Zowel het interieur als het exterieur hebben een unieke uitstraling. Meubels in rijke gedecoreerde stoffen en materialen. We hebben we een geweldige verlichte counter met stoere tegels, eigenwijs behang en grote lichtletters van 50 centimeter die ook vanuit de winkelstraat opvallen. Daarnaast is ook er een junglewand met een neonverlichte panterkop. Kortom; een winkel waar je je nek voor omdraait, omdat ‘ie opvalt, verrast en aanspreekt.”

“Je eet in onze bijzondere ambiance een puntzak heerlijke verse friet met schil. Je krijgt deze friet in een gave zwarte puntzak met het gouden Friet Panters-logo. Onze enthousiaste medewerkers noemen we Panters. Ze dragen passende bedrijfskleding; een mooi denim schort en denim overhemd mét het gouden logo. Wij hopen dat onze klanten trots met de Panter-frietzak op straat lopen of hiervan foto’s posten op hun sociale media. We hebben het écht als een concept neergezet; wie weet waar je volgend jaar de Friet Panters nog meer tegen kan komen…”