“Vegetarische keuze is bij de snackbar eigenlijk reuze”

Actueel |
23 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Je zult misschien denken: wat moet de wereld van de frituur met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel? In dit artikel lees je meer over waarom dit juist wél een uitstekende combinatie is. In de snackbar zijn namelijk talloze plantaardige opties beschikbaar!

door Isabel Boerdam, initiatiefneemster *)

Ja. In tegenstelling tot sommige andere eetgelegenheden, bieden frituurzaken al jarenlang een scala aan vegetarische en of zelfs plantaardige opties aan. De keuze is dan ook reuze. Van knapperige veggie kroketten en traditionele kaassoufflés tot meer verrassende snacks zoals tempura-bloemkool of portobello burgers. De frieten worden natuurlijk gemaakt van aardappel, waardoor ze van nature plantaardig zijn. Bovendien is frituren zelf het beste met vet van plantaardige oorsprong. Daarom is de frituurzaak dé perfecte plek voor mensen om eens te proberen vega(n) te eten!

Waarom minder vlees en zuivel?

Het eten van minder vlees en zuivel is noodzakelijk om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. De huidige overmatige consumptie van dierlijke producten staat namelijk in directe relatie tot de belasting van het milieu, ontbossing, de hoge uitstoot van broeikasgassen, en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Daarbij is een plantaardig(er) voedingspatroon ook nog eens goed voor de gezondheid, en ook vriendelijker voor de dieren.

Steeds meer consumenten maken (vaker) bewust de keuze voor vleesvrije opties, gedreven door zowel hun eigen gezondheid als milieuoverwegingen. De trend richting meer plantaardige voeding lijkt dan ook niet te stoppen. Als frituurondernemer heb je de unieke kans om hierop in te spelen en je assortiment verder uit te breiden met smaakvolle vegetarische en plantaardige opties.

Meedoen aan campagneweek

Tijdens de Week Zonder Vlees zijn er tal van mogelijkheden om je plantaardige opties op het menu uit te lichten en zo je steentje bij te dragen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om van 4 tot en met 10 maart vlees van het menu te schrappen. Maar je kunt ook voor een meer laagdrempelige optie gaan en bijvoorbeeld speciale aanbiedingen maken met jouw plantaardige assortiment.

Of wat dacht je van je eigen verrassende Week Zonder Vlees menucombinatie? Jouw deelname maak je eenvoudig zichtbaar door middel van de gratis te downloaden communicatietoolkit die de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel speciaal voor Frituurwereld aanbiedt. Je vindt de link onder dit artikel. De toolkit bevat speciaal ontworpen promotiemateriaal om vleesvrije opties extra in de schijnwerpers te zetten. Doe mee van 4 tot en met 10 maart! Laat zien dat ook jouw frituurspeciaalzaak een duurzamere toekomst dichterbij wil brengen!

*) Isabel Boerdam organiseert sinds 2018 de Week zonder Vlees, nu de Week zonder Vlees & Zuivel, en is schrijfster van het kookboek De Hippe Vegetariër. Foto: dehippevegetarier.nl.

Download hier de toolkit

Weekzondervlees.nl