Vega fastfood: Copper Branch in Utrecht

Actueel |
4 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Copper Branch Benelux

Deze maand opent de Canadese vega fastfoodketen Copper Branch aan de Steenweg in Utrecht zijn eerste Nederlandse vestiging.

Copper Branch startte zeven jaar geleden in de Canadese stad Montreal en heeft nu enkele tientallen vestigingen in Canada, Frankrijk en Brussel.

In ons land is de franchiselicentie in handen van Stephen Nieuwenhuis, die voorheen directeur was van de Benelux-vestigingen van de gezondheidswinkels Holland & Barret.

370 vestigingen

Copper Branch wordt beschouwd als de grootste vegan fastfoodketen van de westerse wereld. Het concept is tegenwoordig eigendom van Foodtastic, een Canadese multifranchiser met 370 vestigingen.

Langzaam gegaarde friet

Copper Branche verkoopt onder meer bowls, sandwiches, salades, ontbijten (de hele dag), smoothies, soepen, desserts en hamburgersandwiches. Het Canadese merk voert ook friet in zijn assortiment, maar de frietjes worden niet gefrituurd onder hoge temperaturen, maar langzaam gegaard in olie en vervolgens geroosterd. In Canada verkoopt Copper Branch bovendien eiergerechten zonder dierlijke bestanddelen.

Maoz

Copper Branch is zeker niet de eerste volledig plantaardige fastfoodketen in ons land. In 1991 al opende de eerste vestiging van de vegetarische falafelketen Maoz in Amsterdam. De laatste jaren doet daarnaast de eveneens Amsterdamse Vegan Junk Food Bar van zich spreken. Copper Branch wil 2000 vestigingen wereldwijd in 2029.