Vakmedianet staakt uitgave vakblad Snackkoerier

Actueel |
27 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Snackkoerier/Vakmedianet

Uitgever Vakmedianet staakt eind dit jaar de uitgave van Snackkoerier. Het vakblad voor frituurspeciaalzaken zal opgaan in Misset Horeca, het horecabrede magazine van de uitgeverij.

Marjon Prummel, hoofdredacteur van de horecabladen, laat in een mededeling weten: “Vanaf 2021 stopt de printeditie van Snackkoerier en krijgen de lezers van Snackkoerier voortaan Misset Horeca in de bus. Misset Horeca zal worden uitgebreid met artikelen over cafetaria’s, ontwikkelingen in de fastfoodmarkt en interviews met ondernemers in de fastservice. Uit onderzoek blijkt dat er een grote groep cafetariahouders graag geïnspireerd wil worden door ondernemers uit andere segmenten van de horeca.”

Website

Snackkoerier zal helemaal worden geïntergreerd in Misset Horeca. Dit betekent dat ook de website wordt samengevoegd met die van het horecatijdschrift. Wel wordt binnen website Missethoreca.nl vanaf half december een apart segment over fastservice toegevoegd. Bovendien start Misset Horeca met een aparte nieuwsbrief over fastservice.

Anno 1987

Snackkoerier ontstond in 1987 als zelfstandige titel. Het was destijds een voortzetting van een aparte cafetariabijlage in Misset Horeca. Enkele jaren geleden kreeg Snackkoerier een magazinevorm; daarvoor was het altijd een uitgave op krantformaat. In 1994 nam de toenmalige uitgever concurrent Cafetaria Plus over; de titel werd samengevoegd met Snackkoerier. Een jaar later werd Snackkoerier door het verbond van tijdschriftuitgevers uitgeroepen tot het beste vakblad van Nederland.