Station Ransdaal: dankzij frikandel hoog gewaardeerd

Actueel |
15 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frituurwereld.

Klimmen-Ransdaal is mede dankzij frikandellenplankjes het meest gewaardeerde station van Nederland. Er is veel animo voor de vestiging annex het perronterras van Happy Frites in het oude stationsgebouw.

De waardering blijkt uit de Stationsbeleving Monitor 2020, die I&O Research maakte in opdracht van ProRail en NS. Voor dit onderzoek zijn bijna 70.000 reizigers ondervraagd.

96 procent tevreden

Liefst 96 procent van alle reizigers is tevreden over het station in de Limburgse gemeente gemeente Voerendaal. Niet alleen voelen de reizigers zich veilig in het dorp en het stationsgebouw uit 1913, ook de aanwezigheid van Happy Frites met een uitgebreid terras op het station draagt zeer bij aan de tevredenheid. Hoewel op station Klimmen-Ransdaal weinig reizigers opstappen voor een treintrip, zijn er juist veel uitstappers.

Foto: Frituurwereld.

Frikandelplankje

Happy Frites op station Klimmen-Ransdaal trok ruim twee jaar geleden volop de aandacht op sociale media door het posten van foto’s met zijn keur aan frikandellenplankjes. De frikandellen met verschillende toppings brachten een waar snacktoerisme vanuit het hele land op gang. De stationsbeheerder heeft laten weten Klimmen-Ransdaal zeker te zullen handhaven als tussenstophalte.

Happy Frites Ransdaal in de Nationale Smulgids