Burger King Frankrijk geeft kilo aardappelen cadeau

Actueel |
15 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: BK Frankrijk.

Burger King Frankrijk geeft sinds begin deze maand een netje met een kilo aardappelen cadeau bij bestellingen die via de King Drive worden gedaan. Het Amerikaanse concern wil op deze wijze zijn steentje bijdragen aan het lenigen van de nood bij aardappelboeren, die door corona blijven zitten met grotere voorraden.

Burger King ondernam de afgelopen maanden al meer om noodlijdende collega’s in de foodverkoop te helpen. Zo raadde BK klanten reeds actief aan om eten te bestellen bij lokale onafhankelijke restaurants en foodwinkels.

Hoeder van aardappel

Nu heeft Burger King zich in Frankrijk opgeworpen als hoeder van de aardappelmarkt. Voor zijn weggeefactie kocht de Franse tak van het concern 200 ton extra aardappelen in. Op elk netje aardappelen staat een boodschap van Burger King, waarmee het hamburgermerk de reden van deze bijzonder actie toelicht.

Franse boeren

In zijn toelichting stelt Burger King: “Doordat de restaurantsector in de problemen zit, blijven duizenden Franse boeren zitten met onverkoopbare aardappelen. Er zijn veel boeren die zelf met hun eigen handen aardappelen zijn gaan snijden.” BK roept zijn klanten op de boeren te helpen door zoveel mogelijk aardappelproducten te kopen.

Meer over