McDonald’s promoot in VS vaccinaties

Actueel |
14 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McDonald’s

McDonald’s start in samenwerking met het kabinet van de Amerikaanse president Joe Biden een campagne om coronavaccinaties te promoten.

Via zijn circa 14.000 Amerikaanse restaurants gaat McDonald’s informatie van deskundigen over corona en vaccinaties onder de aandacht brengen. Eind deze maand wordt de campagne gelanceerd met een groot informatiebord bij de iconische vestiging van McDonald’s op Times Square in New York.

In de loop van de zomer wordt de campagne verder uitgebreid. Zo zal McDonald’s in juli via opdrukken op koffiebekers van McCafé verwijzen naar de overheidswebsite vaccines.gov, waar Amerikaanse burger alle benodigde info over vaccinaties kunnen vinden. Op verpakkingen en in advertenties vestigt McDonald’s de aandacht op de We Can Do This-campagne van de overheid.

De vice-president van McDonald’s USA liet in een toelichting weten: “McDonald’s is verheugd dat we een steentje mogen bijdragen. We zijn er trots op dit partnerschap te mogen aangaan om betrouwbare, onafhankelijk geverifieerde informatie over coronavaccins aan onze klanten te bieden.”