Rutte: “Terrassen langer open voor appeltaart, borrel, bitterballen en daghap”

Actueel |
12 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Mark Rutte, foto Shutterstock

Terrassen mogen per woensdag 19 mei geopend zijn van 06.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Deze kleine versoepeling voor de horeca maakte premier Mark Rutte wereldkundig.

Een kleine voorwaarde is er wel: de cijfers van ziekenhuisopnames moeten zich de komende dagen wel neerwaarts blijven ontwikkelen.

Rutte sprak in bloemrijke taal over de kleine versoepeling voor de horeca. Hij noemde zelfs expliciet één type gefrituurde snacks. Rutte tijdens zijn persconferentie: “Het zou betekenen dat horecaondernemers met een terras weer een ontbijt kunnen serveren, ’s ochtends appeltaart met koffie, een lunch, later op de middag een borrel met bitterballen en eventueel ook zelfs nog een daghap of een dinertje.”

Hij vervolgde: “U weet: we zijn op weg naar een hopelijk mooie zomer dankzij de vaccinaties. Kortom bijna het hele pakket. En dat is voor een sector die zo zwaar is geraakt hopelijk enig goed nieuws. En natuurlijk willen we allemaal ook weer zo snel mogelijk naar binnen in de restaurants en cafés, maar dat komt in de volgende stappen uit het openingsplan.” De voorwaarden voor terrasgebruik blijven wel zoals ze al waren: “Dus maximaal 50 mensen per terras, anderhalve meter afstand, maximaal twee mensen per tafel tenzij het een huishouden is, en met reservering en een checkgesprek.”