Sligro start 2021 met bijna 40 procent lagere omzet

Actueel |
3 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Sligro Food Group boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 205 miljoen euro minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.

Kwam de omzet van de eerste drie maanden van 2020 nog uit op 533 miljoen euro, het afgelopen kwartaal was dit 328 miljoen ofwel 38,4 procent minder dan in 2020.

“In het eerste kwartaal van 2021 werden onze markten nog hard geraakt door de geldende COVID-19 maatregelen,” laat de bedrijfsleiding van het groothandelsconcern weten. “In vergelijking tot de situatie vóór COVID-19 halveerde de omzet van de markt in het eerste kwartaal.” De omzetdaling is groter dan tijdens de twee lockdown-periodes in 2020, aldus het bedrijf.

Hectiek

Sligro laat verder weten dat het bedrijf goed is voorbereid op de totale heropening van de horeca. “De opstart zal, mede gezien de korte aankondigingstijd vanuit de overheid, hectisch zijn, maar daar zijn we op voorbereid. Mede omdat we in die fase geen complexiteit voor onszelf en onze klanten willen toevoegen, hebben we besloten de start van onze ERP-uitrol in België tot na de zomer te verplaatsen.” Het betreft hier de invoering van een automatiseringstraject op de Belgische markt.

Meer over