Restaria collectief lid van ProFri

Actueel |
21 maart 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Restaria – Nederlands Frituurcentrum

Restaria sloot zich onlangs via een collectief lidmaatschap aan bij vakvereniging ProFri. Dit betekent dat de aangesloten Restaria-ondernemers automatisch toetreden tot de gelederen van de Vereniging Professionele Frituurders.

Restaria, een merk van groothandel Bidfood, is na Snackpoint en Big Bread het derde formulehuis dat collectief lid wordt van de vakvereniging voor professioneel friturend Nederland. In een verklaring laten ProFri en Restaria weten: “Het nieuwe formulehuis wil hiermee laten zien achter de uitgangspunten van ProFri te staan. Restaria gaat ook gebruikmaken van een aantal diensten en activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum.”

Het Frituurcentrum is het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland en in het leven geroepen op initiatief van ProFri. Het bestuur en de directie van ProFri hopen dat in de nabije toekomst meer formulehuizen het voorbeeld van Restaria, Snackpoint en Big Bread gaan volgen. ProFri wijst erop dat de activiteiten van de vakvereniging ten goede komen aan de gehele frituurbranche – inclusief de franchisenemers/gevers en andere ondernemers die onder een merkparaplu opereren. Als voorbeeld noemt de vakvereniging de Europese regelgeving over acrylamide in friet. ProFri stelt: “Wij hebben de wetgever in Brussel uitgebreid van repliek gediend. Er was verder geen enkele andere Nederlandse partij die dit namens onze branche deed. Het is een voorbeeld dat een vakvereniging relevant is.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 7 – Voorjaar 2018