Proef: Thuisbezorgd bezorgt in Transavia-vliegtuigen

Trivia |
6 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl houdt een proef met luchtvaartmaatschappij Transavia. Het restaurant van Transavia is sinds kort present op het bestelplatform. Op enkele vluchten kunnen passagiers vooraf gerechten uit Transavia’s keuken bestellen. Thuisbezorgd levert ze af bij het juiste vliegtuig.

Passagiers kunnen de maaltijden via Thuisbezorgd.nl bestellen uiterlijk een uur voordat ze aan boord gaan. De twee partijen scheppen hiermee een compleet nieuwe vorm van maaltijdvoorziening; ze noemen hun experiment “in-flight delivery”.

Keukenkeuze

Het restaurant van Transavia geeft de passagiers via Thuisbezorgd.nl de keuze uit onder meer verschillende soorten sushi, veganistische salades en Indonesische maaltijden. Koeriers van Thuisbezorgd.nl leveren de bestelde gerechten af bij het vliegtuig. Het cabinepersoneel zorgt er vervolgens voor dat de bestelde maaltijden aan boord aan de juiste passagiers worden geserveerd.

On demand

Voor Transavia snijdt het mes aan drie kanten. Al langer zijn luchtvaartmaatschappijen op zoek naar manieren om passagiers beter op maat te kunnen bedienen. Daarnaast willen ze voedselverspilling tegengaan. Ten derde zijn ze op zoek naar extra inkomsten. De betaling van de bestellingen wordt vooraf geregeld; de passagier kan via Transavia’s portal op Thuisbezorgd.nl namelijk direct afrekenen.