Portie friet van 169 euro in New York

Trivia, Actueel |
27 juli 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Serendipity 3, New York

“Dromen komen uit.” Het is de slogan van het Newyorkse restaurant Serendipity 3. De eetgelegenheid staat bekend om zijn buitenissige creaties. Het heeft nu een portie friet op de kaart van welgeteld 169 euro ofwel 200 dollar.

Serendipity 3 (‘serendipity’ betekent ‘toevalstreffer’) trok al vaker de aandacht met dure gerechten. Hoewel in ons land onlangs een nieuw record werd gevestigd met de duurste hamburgersandwich ooit, serveert het restaurant op Manhattan al jaren burgers, ijs en hotdogs waarvoor je diep in de buidel moet tasten en die in het verleden menig record deden sneuvelen. Cocktails, loaded fries, sandwiches, hamburgers, salades, ijs, frozen drankjes en zoete snacks vormen het hart van de kaart.

Friet met eetbaar goud

Met zijn nieuwe frietgerecht Crème de la Crème Pommes Frites vestigde Serendipity 3 deze week een officieel Guiness World Record. De friet is gebakken in champagne en ganzenvet, besprenkeld met 23-karaats eetbaar goud en op smaak gebracht met truffelzout en truffelolie. De bijpassende saus is de Franse basissaus Mornay. Dat is normaliter een bechamelsaus op basis van kaas, maar Serendipity 3 verwerkt er naast Zwitserse kaas en truffelboter ook biologische uiercrème in.

Lange wachttijden

Om zichzelf na de lockdown en de heropening eerder deze maand weer stevig op de kaart te zetten, ondernam Serendipity 3 deze recordpoging. Het vestigt met het frietje Crème de la Crème Pommes Frites volop de aandacht op zich: inmiddels is de wachttijd voor een reservering om de friet te proeven opgelopen tot bijna tien weken.