Piepernieuws: Fries Shake en Kumpir

Actueel |
21 december 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Kumpir / Foto Thuisbezorgd.nl

Twee nieuwe aardappelsnacks maken opgang. Farm Frites en cafetariamerk Snackpoint introduceerden het concept Shake Your Fries, waarbij de consument zelf zijn kruiden door de friet schudt. Daarnaast maakt de snackspecialiteit Kumpir vlot naam in grote steden in de Randstad.

Shake Your Fries is simpel en borduurt voort op gekruide friet die tien jaar geleden korte tijd populair was. De afgebakken friet gaat in een speciaal ontwikkeld shake-doosje. De consument kan vervolgens kiezen uit drie smaken kruidenmelanges in een zakje. Het kruidenmengsel strooit hij in een zelf gekozen hoeveelheid over de friet, waarna het dichte doosje even geschud moet worden voor een goede menging. Nadat Snackpoint Shake Your Fries eerst testte in zijn eigen bedrijven, is het concept nu onder de hoede van Farm Frites beschikbaar voor de hele sector.

Een ander aardappelproduct dat in enkele steden snel populair wordt is kumpir. Het gaat om een grote, half opengesneden gepofte aardappel die gevuld wordt met allerlei ingrediënten en toppings. Net als friet kapsalon is kumpir ontwikkeld in Turkse cafetaria’s. Kumpir wint snel aan populariteit als bezorggerecht. Veel individuele bedrijven in met name de Randstad verkopen kumpir al. Daarnaast zijn er specialisten, zoals de formule King Kumpir met drie vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 10 – Winter 2018-19