Oranje voetbalsnacks: Hap Holland Hap!

Actueel |
17 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Deliveroo/FEBO

De voetbalkoorts kwam moeizaam op gang. Maar inmiddels lijkt de Oranje-euforie toch te zijn losgebroken. Vanavond speelt het Nederlands elftal zijn tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk. Frituurwereld zet de match luister bij met wat voetbalsnacknieuws.

Deliveroo lijkt gek op bitterbaldata. Al eerder bracht het bezorgplatform bitterbalnieuwtjes naar buiten, nu is het opnieuw raak. Samen met automatiekformule FEBO houdt Deliveroo tijdens het EK Voetbal een bitterbalactie. Prijs: kans op een maand lang gratis bitterballen thuis. Mits er Oranje Helden (bitterballen dus) van FEBO worden besteld met een bijbehorend wedstrijdformulier.

Nog een snackweetje van Deliveroo: “Nederlanders bestellen bitterballen het liefst rond lunchtijd, om 12:07 uur, en als late snack om 19:30 uur. Amsterdammers zijn het meest verzot op dit gefrituurde balletje, gevolgd door Rotterdammers, Hagenezen, Eindhovenaren en Utrechters.”

Frietformule Pieperz kwam op de proppen met een bijzonder frietgerecht, het Muurliggertje. De snackmaaltijd is geïnspireerd op iets dat je in het voetballen de laatste jaren steeds vaker ziet: bij een vrije trap met een muurtje, gaat één speler op zijn zij achter de muur liggen om de lage ballen te keren met zijn rug. De muur van Pieperz’ Muurliggertje is de Mexicano, een frikandel speciaal de sterspeler die liggend de bal moet keren. Verder illustreren de frietjes het gras op de velden.

Natuurlijk is er nog veel meer voetbalsnacknieuws. Zo kwam stationsformule Smullers opnieuw met oranje frietsaus. Grossier Bidfood heeft voor de gehele sportzomer De Leeuwenhap in de aanbieding, “een gekruide snack voor de brullende trek”. Vanzelfsprekend heeft hij de vorm van de vaderlandse leeuw. Motto: Hap Holland Hap!

Meer over