ONL: compensatie ondernemers noodzakelijk

Actueel |
12 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Interview Frits Huffnagel met Hans Biesheuvel van ONL

Er moet financiële compensatie komen voor ondernemers die worden getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. “Het MKB houdt het niet vol om van lockdown naar lockdown te gaan. Zij mogen niet de dupe worden van nieuwe beperkingen. Daarom is het helaas noodzakelijk dat er snel weer steunmaatregelen komen,” zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers.

De spaarpotjes bij veel ondernemers zijn helemaal leeg en veel ondernemers hebben door de eerdere lockdowns nog grote schulden. Hans Biesheuvel: “De lichte lockdown van drie weken moet daarom echt maximaal drie weken zijn en niet opnieuw zeven maanden. Dat overleeft het MKB niet.”

Volgens Biesheuvel is vaccineren de beste oplossingen: “Hoe ingrijpend ook, daarom lijkt een 2G beleid de enige weg uit deze situatie. We zien in verschillende andere landen dat dit al goed werkt.”

Samen sterk

Biesheuvel vertegenwoordigd in Den Haag ook de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG). Deze drie verenigingen vormen samen sinds de pandemie de Horeca Alliantie. De samenwerking met ONL bracht de Horeca Alliantie aan verschillende onderhandelingstafels in Den Haag. “De samenwerking met ONL stelt ons beter in staat om de belangen van onze gezamenlijke achterban in politiek Den Haag te dienen”, aldus Frans van Rooij van vakvereniging ProFri.

Bekijk hieronder het interview van vanochtend met ONL voorman Hans Biesheuvel.