Noeverse Del: run op slagersfrikandel na artikel in dagblad

Actueel |
14 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Facebook slagerij Neidhöfer

Slager John Neidhöfer in Den Oever is overlopen na een artikel over zijn slagersfrikandellen in het Noordhollands Dagblad. Op zijn Facebook-pagina verklaart Neidhöfer: “Bizar! Wat een krantenartikel kan doen… We zijn al helemaal uitverkocht. 200 frikandellen in een paar uur. Vanaf woensdag zijn ze weer verkrijgbaar en dan hebben we een lekkere aanbieding met onze Noeverse Del.”

Afgelopen week publiceerde het Noordhollands Dagblad een paginagroot artikel over Neidhöfers worstenmakerij. Naast onder meer droge worst, bloedworst en leverworst, meldde het dagblad ook dat Neidhöfer frikandellen maakt. Hij verkoopt ze zelf en levert ze daarnaast aan verkooppunt de Wieringer Frietkraam. Na de publicatie ontstond een ware run op Neidhöfers slagerfrikandellen.

Comeback

Neidhöfers slagerij herintroduceerde de frikandellen nadat ze een periode uit het assortiment waren. Vijf jaar terug maakte de slager ze ook al eens, maar hij stopte hier weer mee omdat de belangstelling tegenviel. Onder de naam ‘Noeverse Del’, afgeleid van de vestigingsplaats Den Oever, maakte Neidhöfer onlangs via sociale media de comeback van zijn slagersfrikandel kenbaar.

Varkensvleesfrikandel

De zelf-slachtende slager maakt de Noeverse Del van varkensgehakt, varkensspek, varkensvet, ijswater, ketjap, zout, paneermeel en een eigen kruidenmelange, waaronder uienpoeder. Nadat de frikandelworsten gedraaid zijn, worden ze op circa 75 tot 80 graden gekookt. Voor de bruinering voegt Neidhöfer Buismans gebrande suiker toe. De Noeverse Del is iets korter en dikker dan de reguliere frikandel.