Lockdown drie weken langer en extra steun

Actueel |
11 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

De lockdown van de horeca wordt verlengd met drie weken. Dit betekent dat hij niet komende woensdag eindigt, maar zeker tot en met dinsdag 8 februari zal voortduren.

Wel presenteert het kabinet naar verwachting morgenavond (dinsdag) tijdens zijn persconferentie extra steun om de doorlopende lasten van de horeca en andere bedrijven te verzachten.

Hoog niveau

Al weken bewegen de viruscijfers zich op een hoog niveau. Het kabinet liet eerder weten, dat maatregelen voor de horeca pas versoepeld kunnen worden bij een signaalwaarde van drie tot tien ic-opnames per dag. Dit aantal zit nu ver boven de signaalwaarde. De laatste weken worden dagelijks 30 tot ruim 50 coronapatiënten opgenomen op de intensive care.

Extra besmettelijk

Hoewel de vaccinaties zijn begonnen, zijn de deskundigen niet gerust op de ontwikkeling van de viruscijfers. Gevreesd wordt dat de besmettelijke Britse virusvariant voor een groei van het aantal besmettingen kan zorgen. In de wandelgangen circuleert dan ook het gerucht, dat een extra verlenging met nog drie weken op korte termijn (totaal dus zes) niet wordt uitgesloten.

De persconferentie waarop de definitieve maatregelen bekend worden gemaakt is morgenavond (dinsdag 12 januari) om 19.00 uur.