La Place opent eerste restaurants bij HEMA

Actueel |
27 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: La Place

La Place lijkt een comeback te gaan maken in veel steden en dorpen in ons land. Althans, de eerste twee HEMA-restaurants van La Place gaan dezer dagen open. Met ruim 500 HEMA’s in ons land, is potentie voor groei in principe enorm.

Bij HEMA Hilversum opende La Place eind vorige week zijn deuren. In Alkmaar gebeurt dit op 6 april. Het gaat om een eigentijds eetconcept van La Place met onder meer een versfoodbar, een baristabar, mocktails, maaltijdsalades, plaatpizza’s, pitabroodjes en een kweekkas met in-store geteelde groente.

225 outlets op hoogtepunt

La Place werd sinds de oprichting in 1987 een grote speler in de Nederlandse foodservicemarkt, vooral dankzij vestigingen in en rond warenhuis V&D. Het concept van formulebouwer Paul Bringmann was als één van de zeer weinige Nederlandse restaurants, ook een voorbeeld voor de internationale foodservicebranche. Op het hoogtepunt had La Place 225 uitgiftepunten in ons land.

Na het faillissement van V&D zeven jaar geleden, nam Jumbo Supermarkten La Place over. De exploitatie van enkele tientallen restaurants werd in handen gegeven van cateraar Vermaat Groep. Ruim twee jaar geleden werd Jumbo-familie Van Eerd ook mede-eigenaar van de HEMA. Analisten verwachtten dus al langer dat La Place in warenhuizen van dit merk zijn intrek zou nemen.

Plek voor 1500 La Place’s

Jumbo-directeur Ton van Veen liet eerder al eens weten op termijn plek te zien voor 1500 La Place’s in ons land en andere landen. Zo is het merk onder meer met restaurants present in Denemarken en Spanje en in verschillende internationale kantoren van Google.

Als gevolg van het V&D-faillissement en de onrust die hierop volgde, liet La Place in ons land een flinke veer. Volgens een overzicht van Food Inspiration is het de sterkste daler in de horeca van de afgelopen tien jaar. La Place maakte sinds begin 2013 een duikeling van 218 naar 53 vestigingen. Veel horecaondernemers beschouwden La Place als potentieel grote concurrent toen V&D nog bestond. Zo werd onder meer gevreesd dat La Place lokaal de maaltijdbezorgmarkt zou opschudden.