Koningsdag: Snackrun om De Gouden Friteuse

Trivia, Actueel |
16 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Snackrun op Koningsdag, foto RVD Martijn Beekman

Van de Frituurloop en de Frikandellentocht tot de Frietwandeling en het NK Airfryer Werpen… In de loop van de afgelopen jaren passeerden al heel wat snacksports de revue. Nieuw is de Snack & Bier Run in de Achterhoek op Koningsdag. Hoofdprijs: De Gouden Friteuse.

De Snack & Bier Run is het initiatief van een vriendengroep in het Achterhoekse dorp Ruurlo.

Er moet solo of in teamverband een parcours van 700 meter worden afgelegd met allerlei obstakels. Deze obstakels worden gevormd door snacks en glazen bier, vertellen de initiatiefnemers in de plaatselijke editie van Achterhoek Nieuws.

Frisklasse en alcoholklasse

Welke snacks er precies als obstakel worden gebruikt en hoe een en ander eruit komt te zien, houden de organisatoren nog even onder de pet. Of er een aparte klasse is voor deelnemers die niet van frituur houden, vertelt het verhaal niet. Wel is er een aparte klasse voor mensen die geen alcohol willen: zij kunnen deelnemen in de ‘frisklasse’.

Winnaar wordt gekroond

De Snack & Bier Run start op koningsdag 27 april om 16.00 uur, pal na de bingo in de dorpskerk van Ruurlo. “Ben jij de grootste vreetzak en de grootste drinker? Meld je hier aan,” schrijft de Oranjevereniging Ruurlo wervend op haar website. De winnaar wordt gehuld in een Koningsmantel, krijgt een kroon op én gaat dus naar huis met de trofee De Gouden Friteuse.