Investeerder focust op fastfood: “Sector geeft blijk van veerkracht”

Actueel |
28 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Amsterdamse vastgoedmanager Multi Corporation toont grote belangstelling voor fastfoodrestaurants. Begin dit jaar kocht het bedrijf, goed voor 5 miljard aan bezittingen, reeds een Burger King in Rotterdam. Onlangs kwam daar KFC in Sittard als tweede quick service restaurant bij.

Foto: KFC Nederland, Twycer

Tot op heden belegt Multi Corporation vooral in winkelcentra en kantoorcomplexen in ons land en andere Europese landen. De fastfoodsector is voor het bedrijf dus relatief nieuw. Het bedrijf stelt echter vast dat fastfoodvastgoed een solide belegging is.

“In een uitdagend economisch klimaat dat wordt gekenmerkt door inflatiedruk in verschillende sectoren, heeft de fastfoodsector blijk gegeven van veerkracht,” aldus Multi Corporation in een toelichting bij de overname van KFC Sittard.

“Vertrouwen in potentie fastfood”

Juist omdat fastfoodrestaurants, zeker de vestigingen met drive-thru’s, tamelijk crisisbestendig zijn gebleken, zal de Amsterdamse vastgoedbelegger zijn belangen in de sector verder uitbreiden. De aankoop in Sittard stemt volgens het bedrijf overeen met “Multi Corporations vertrouwen in de potentie van de fastfood-industrie voor de langere termijn”.

De beleggingen passen in een trend in de Nederlandse restaurantwereld. De afgelopen jaren neemt de bemoeienis van grote nationale en internationale investeerders sterk toe. In de hotelbusiness is dit al veel langer het geval. Overigens houdt Multi Corporation zich niet bezig met de exploitatie, maar alleen met het vastgoedbeheer. In ons land groeide het Australische bedrijf Collins Foods Limited de afgelopen jaren uit tot de belangrijkste exploitant van KFC-restaurants.