Huis te koop met ingebouwde automatiek

Trivia, Actueel |
14 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Rentmeester Makelaardij, Funda

Sinds enkele weken staat in het Brabantse dorp Riel een eigentijdse villa te koop die perfect geschikt is voor frituurprofessionals en fervente snackliefhebbers. De keuken van het huis, een professionele horecakeuken, is namelijk voorzien van een automatiek.

Riel is een klein dorp met ruim 2000 inwoners op een steenworp afstand van snackstad Tilburg, home of Ad van Geloven.

Hoewel Riel dus klein is, beschikt het dorp wel degelijk over een eigen cafetaria. Die draagt de naam ’t Luikske (“loketje, luikje”) maar dat zal toeval zijn. Strikt noodzakelijk is het dus niet om als inwoner van Riel te beschikken over een eigen automatiek.

“Handig als er bezoek komt”

De redactie Frituurwereld heeft inmiddels echter wel vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum getipt over het huis met automatiekkeuken in Riel. Het zou een goede plek zijn voor het hoofdkantoor, temeer daar beide organisaties ook nu reeds in het Brabantse land zijn gevestigd. De vraagprijs van ruim 1,3 miljoen euro kan echter naar verluidt een belemmering vormen voor verhuizing naar het automatiekhuis in Riel.

Weblog Snacknieuws.nl besteedde eerder reeds aandacht aan de koopwoning met automatiek in Riel. “Een ingebouwde snackmuur is handig als er vrienden langskomen of om je te voorzien van een continue stroom aan snacks,” schreef Snacknieuws. “De snackmuur is volledig werkend en kan dus gelijk in gebruik genomen worden.”

Nog een automatiekwoning…

De website meldde en passant dat dit niet het eerste koophuis is in ons land is met een snackautomatiek. Bijna drie jaar geleden is ook in Haarlem een woning te koop aangeboden met een royale snackmuur. De woning had bovendien andere cafetaria-elementen, zoals een muur met een afbeelding van friet. Het huis (vraagprijs destijds 470.000 euro) was echter ook een cafetaria geweest voordat het tot een woonhuis werd omgebouwd.

Meer over