High tech en high friet op boerenerf

Trivia |
21 juni 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Eerst was er high tea. Het Engelse eetmoment met zoete lekkernijen op de middag kreeg de afgelopen jaren talloze nieuwe varianten. Zoals high beer, high wine en high coffee. In sommige horecabedrijven staat het “high arrangement” zelfs als een soort proeverij op de dinerkaart. Dit voorjaar trok high friet in de media volop de aandacht.

De high friet-proeverij met gefrituurde lekkernijen wordt aangeboden door In Alle St(r)aten in Dieden, een dorp in de buurt van Oss. Het is een activiteitencentrum op het platteland. Klanten kunnen hier aan de slag met drones en virtual reality, maar ook kunnen ze een Solex huren, de uitweg zoeken in escape-rooms of een pubkwis spelen. Daarnaast zijn er nog de nodige andere (buiten) activiteiten. Alle activiteiten worden nu aangeboden in combinatie met een high friet arrangement. In de media vertelt onderneemster Kim van der Straten dat klanten bij een boeking vaak vroegen of er bij de aangeboden buffetten ook friet zit. Dat bracht het bedrijf op het idee de activiteiten te combineren met high friet.

Geserveerd wordt een tafel vol frituurgerechten, zoals vijf soorten friet, mini-frikandellen speciaal en andere minisnacks, een keur aan sauzen en salades. High friet wordt aangeboden in buffetvorm en alleen aan groepen vanaf 10 personen. Gasten kunnen high friet bovendien niet apart bestellen, maar alleen in combinatie met een activiteit. De arrangementen dragen namen als “Drone vliegen en high friet” en “VR Room en high friet”. High tech en high friet in een landelijke omgeving, dus. Op het boerderijerf van In Alle St(r)aten staat ook een oud bakhuisje, waar in vroeger jaren brood werd gebakken. Het bakhuisje; dat zou natuurlijk de ideale plek zijn om friet te bakken, maar dat gebeurt niet, nee.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 12 – Zomer 2019