Hartenkreten uit de Horeca: 06-21274561

Actueel |
8 december 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Publiek toetst het 06-nummer dat presentator Ubel Zuiderveld noemt. Foto: Cor Salverius, Horeca Alliantie.

De Horeca Alliantie gaat door met het inventariseren van hartenkreten uit de horeca. Bedoeling is ze te bundelen voor de leden van de Tweede Kamer. Horecaondernemers in nood kunnen hun persoonlijke nood kwijt via een sms naar 06-21274561.

Het telefoonnummer werd door de Horeca Alliantie afgelopen maandag ingesteld. Tijdens de manifestatie Geen Dreun Maar Steun in Den Haag konden horecaondernemers in het publiek hun hartenkreten naar het podium sms-en. Vele tientallen bezoekers maakten gebruik van deze mogelijkheid. De berichten werden vervolgens voorgelezen; enkele ondernemers (en een medewerker) kwamen ze zelf op het podium toelichten.

Persoonlijke situatie

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri, NHG) hoopt met de hartenkreten leden van de Tweede Kamer er goed van te doordringen wat er in de horeca momenteel gebeurt. Daarom ook vraagt de alliantie om kort de persoonlijke situatie te schetsen. Een illustratief voorbeeld tijdens de protestmanifestatie: “Heb mijn huis verkocht en weer terug gehuurd om zaak te redden. Betaalde voorheen 800 euro per maand hypotheek. Nu 1600 euro huur.”

Anoniem

Afhankelijk van het aantal reacties, zal het telefoonnummer in elk geval een week in functie blijven. Ondernemers kunnen hun hartenkreet anoniem sms-en. Indien de ondernemer wel met naam en toenaam ondertekent, wordt deze ondertekening ook opgenomen in het boekje voor de kamerleden. Als het aanbod erg groot is, zal de Horeca Alliantie de meest sprekende berichten bundelen.