Halsema: “Onder leiding van goeie horecabazen kijken naar het EK voetbal”

Actueel, Video's |
27 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Screenshot van burgemeester Femke Halsema in het tv-programma Op1

Over twee weken is het zover en begint eindelijk het Europees kampioenschap voetbal. Als het aan het kabinet ligt worden de wedstrijden in de horeca niet uitgezonden op grote beeldschermen. In het heropeningsplan van het kabinet staat bij de huidige risicofase voor zowel binnen als buiten een verbod op deze vorm van entertainment in de horeca en mogen tv-schermen niet gebruikt worden.

In de uitzending van Op1 van woensdag 26 mei geeft de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema hierop een reactie. Ze is het daar duidelijk niet mee eens en gaat dit bespreken binnen het komende Veiligheidsberaad. Halsema vertelt dat tijdens Koningsdag de meeste besmettingen in binnenruimtes zijn ontstaan. Volgens de burgemeester is het daarom beter om de wedstrijden buiten te kijken. Op de terrassen van de horeca wel te verstaan en “…onder leiding van goeie horecabazen.”

Vooral de non-verbale reacties van Halsema laten zien dat verantwoordelijk minister Grapperhaus nog niet klaar is met haar en dit besluit opnieuw zal moeten gaan bespreken binnen het kabinet. Het laatste is er in elk geval nog niet over gezegd. Zo zal ook de Horeca Alliantie dit samen met KHN aan de orde stellen tijdens het komend bestuurlijk overleg met Grapperhaus.

Klik hier om het tv-fragment terug te kijken.