Onderzoeksrapport Fieldlab Horeca openbaar

Actueel |
27 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Zetels in de plenaire vergaderzaal in de Tweede Kamer.

Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd over de onderzoeksresultaten van het FieldLab Cafés. Naast de pilots Testen voor toegang en het Onderzoeksprogramma FieldLab Evenementen, heeft een derde onderzoekprogramma plaats gevonden specifiek voor de horeca.

Het FieldLab Cafés was een initiatief van het bedrijfsleven (Koninklijke Horeca Nederland en de Horeca Alliantie), wetenschap (TNO), GGD Utrecht, Gemeente Utrecht en de Rijksoverheid. Onder leiding van TNO is getracht middels praktijktests wetenschappelijke inzichten te vergaren over bezoekersgedrag, naleving van de maatregelen door bezoekers en personeel en de luchtkwaliteit in de horecagelegenheden. Deze informatie kan bijdragen aan een veilige en verantwoorde heropening van cafés. Het FieldLab Cafés vond plaats van 14 t/m 17 april jl. in Utrecht.

Het onderzoeksrapport dat door TNO is opgeleverd zal door de Horeca Alliantie samen met KHN besproken worden tijdens het komend bestuurlijk overleg met minister Grapperhaus van justitie en veiligheid en met staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken.

Klik hier voor het onderzoeksrapport