Frituurloop weer volop op de agenda

Actueel |
21 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frituurwereld archief

Tilburg kan komend weekeinde alsnog in de benen voor zijn eigen Frituurloop. Veel van deze stadswandelingen langs frituurspeciaalzaken werden eerder afgelast.

Nadat de Frituurloop (“bij elke cafetaria een hapje of drankje”) in Groningen en enkele andere steden veel mensen op de been bracht, werden ze veelal verboden vanwege mogelijk gevaar van coronabesmettingen.

In Tilburg zou de eerste Frituurloop al twee maanden geleden gehouden worden, maar ook die werd vanwege corona afgeblazen.

Nu grijpt Tilburg het extra lange pinksterweekeinde aan om de Frituurloop alsnog te houden. Op zaterdag 22, zondag 23 én maandag 24 mei wordt de Frituurloop gehouden in de stad. In Tilburg is dit extra bijzonder, want het is een echte snackstad. Van oudsher kende Tilburg veel vlees- en snackfabrieken en nog altijd is Ad van Geloven, home of Mora, er gevestigd.

Ook in andere steden staat de Frituurloop weer op het menu. Aan de snackwandeling is een kwis verbonden. Hoofdprijs: een jaarvoorraad frikandellen. De officiële website geeft een overzicht van de steden waar de Frituurloop weer in volle vaart vooruitgaat; zowel de website als de snackwandelingen én de hoofdprijs zijn inmiddels trouwens powered by Mora.