Wayback Burgers zet in op delivery

Actueel |
25 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Wayback Burgers

De Amerikaanse QSR-keten Wayback Burgers zet in Nederland zijn kaarten op bezorging. In juli moet in Zwolle de vierde Wayback van ons land zijn deuren openen, helemaal gericht op delivery. Medio juni opent een bezorgoutlet annex restaurant in Winschoten.

Eind 2018 opende in Breda de eerste Wayback van Europa zijn deuren. De hamburgerformule werd dertig jaar geleden in de VS opgericht; totaal zijn er wereldwijd circa 170 vestigingen.

Onlangs maakte een andere Amerikaanse burgerketen plannen bekend om zijn aanwezigheid in Europa te versterken. Carl’s Jr. heeft al langere tijd 17 vestigingen in Spanje, maar verder is de Europese aanwezigheid beperkt.

Het leeuwendeel van de circa 1500 restaurants wereldwijd bevindt zich in de VS en Mexico. Carl’s Jr. is opgericht in 1942 en behoort hiermee, samen met het ruim eeuw oude White Castle, tot de oudere burgermerken van de VS. Of Carl’s Jr. plannen heeft ook de Nederlandse markt te betreden, is onbekend. Wel streek de keten kortgeleden neer in enkele Franse steden.