Fritoricus ubelski vertelt: wat zijn de trending snacktopics?

Actueel, Achtergrond, Video's |
21 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De nieuwe concepten met trendy snacks en bites vliegen je om de oren. Frituurwereld schotelt je het actuele trendmenu regelmatig voor. Gisteren kon je nog een bericht lezen over de snelle opkomst van virtuele bezorgformules met Korean fried chicken. Maar er zijn meer snacktopics.

De trends gaan sneller dan ooit. We snacken plantaardiger, Aziatischer én zoeter dan voorheen. Dit geldt zeker voor de jongere generaties. Vooral in de steden, maar steeds vaker ook daarbuiten, poppen links en rechts zaken op met snacks die we tot voor kort niet kenden.

Ook strijken steeds meer buitenlandse concepten neer in ons land. Vroeger kwamen ze bijna steevast uit Amerika, maar dat is nu juist vaak niet het geval. De blik lijkt richting het oosten gericht. Gisteren kwam de Korea-gëinspireerde virtuele franchiseformule Gochu Gang met zijn tijdelijke Snackspert-burger aan bod. Maar daarnaast zijn er oosterse fenomenen als bubble tea, sushi-snackautomaten, kimchi, melkthee en hotpot-fondues.

In de korte video van vandaag passeren de dominante snacktrends de revue. Fritoricus ubelski geeft in deze TikTok-video dan ook antwoord op de vraag Wat zijn de trending snacktopics?

* Fritoricus ubelski vertelt voor Frituurwereld op gezette tijden de achtergronden bij het nieuws. Ubelski is het TikTok-pseudoniem van horecaschrijver Ubel Zuiderveld. Foto’s: Gangnam Chicken, Tony’s Chocolonely en ubelski.

Meer over