Frikandel XL met ster

Trivia |
21 maart 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Doetinchemse cafetariahouder Vincent Gasseling slaagt er steeds weer in op creatieve wijze de aandacht te vestigen op zijn bedrijf Snackplus. Eind vorig jaar figureerde Gasseling weer eens in de media, de nieuwe én de traditionele media. De friturist toog naar restaurant De Kromme Dissel in Heelsum met een doos frikandellen van 35 centimeter.

Het restaurant kreeg opnieuw een michelinster; Gasseling vond dat dit gevierd moest worden met een formidabele traktatie uit de frituur. “Het zijn niet zomaar frikandellen. Het zijn de beste frikandellen die ik heb. Ze zijn 35 centimeter lang en komen uit Antwerpen,” zei Gasseling in dagblad De Gelderlander.

Dat Gasseling afreisde naar De Kromme Dissel en niet naar een ander sterrenrestaurant was natuurlijk geen toeval. Vincents zoon Maurijn werkt namelijk in de keuken van het restaurant in Heelsum. Maurijn leerde het horecavak in de cafetaria van vader Vincent, maar maakte uiteindelijk toch de keuze voor de restaurantkeuken. Gasseling werd met open armen ontvangen bij De Kromme Dissel. Een klein probleem was er echter wel: de extra-lange-frikandellen bleken te groot en pasten niet ongeknakt in de frituurmandjes van het sterrenrestaurant.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 11 – Voorjaar 2019