Frikandel speciaal als alcoholvrij shotje

Trivia, Actueel |
22 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Candyfestival.nl

De frikandel-speciaal is nu beschikbaar als shotje in flesjes van 100 milliliter. Het drankje met een bite is alcoholvrij: verkoop in cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken is dus geen probleem. Shotje bij de snack?

De uitlevering van de frikshotjes start binnenkort. “Voor elke waaghals die dol is op de snack,” schrijven de bedenkers.

Dat zijn distilleerderij De Onrust Stokers in Rotterdam en Candyfestival.nl, een webshop die grossiert in snoep van over de hele wereld. Wie frikandelshotjes wil bestellen, kan nu al inschrijven.

“Anders gedistilleerd”

Het idee voor een shot die smaakt als de frikandel-speciaal, komt van Candy Festivals. Maar distilleerderij De Onrust Stokers zag het meteen helemaal zitten. Eén van de stokers zegt: “We zijn de afgelopen jaren wel vaker benadert voor samenwerkingen. Het paste nooit bij onze bedrijfsvoering, maar een frikandel speciaal shotje vond ik wel een erg leuke uitdaging, zeker omdat het een drankje moest worden zonder alcohol. Voor dit drankje hebben we een heel andere manier van distilleren gebruikt, maar daar kan ik niet te veel over zeggen.”

Flügel Bitterbal

Het nieuwe frikshotje deed Frituurwereld meteen terugdenken aan de omgekeerde wereld: bijna tien jaar geleden introduceerde frikandelmaker De Vries Vleessnacks in Dordrecht immers de powersnack Booster. De Booster oogde als een rechthoekige versie van de frikandel. Door de toevoeging van taurine was de Booster een snackvariant op energydrinks en dus een soort van shotsnack.

Twee jaar geleden introduceerden De Jong Snacks en Dutchies in Tilburg trouwens nog de Flügel Bitterbal, een bitterbal met de smaak van dit rode wodkashotje.