Five Guys sluit twee zaken

Actueel |
8 augustus 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Five Guys sloot zijn vestigingen in Tilburg en het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium. Hiermee daalt het aantal vestigingen van de Amerikaanse hamburgerformule in ons land naar acht.

Five Guys opende eind 2017 in Eindhoven zijn eerste Nederlandse vestiging. De burgerzaken van dit merk zijn verder present in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere. Door anti-fastfoodbeleid van de gemeente, is in Five Guys nog niet in Amsterdam van de partij.

De burgermarkt in ons land is in beweging. Zo sloot in Tilburg vorig jaar een outlet van het Nederlandse burgerconcept Thrill Grill, terwijl eerder dit jaar juist Wow Burger er bij kwam. In Breda opende verder eind vorig jaar Björn Burgers, helemaal gericht op een vega assortiment.

Het succes van burgerconcepten is zeer wisselend. Zo gaf de Nederlandse licentiehouder van Wayback Burgers onlangs aan door te willen groeien naar tien vestigingen, maar nu nog zeker niet winstgevend te zijn in Nederland. Marktleider McDonald’s kostte het in ons land meer dan twintig jaar om een gezonde winstgevendheid te bereiken.

Een burgerconcept dat wel gestaag doorgroeit, is Johnny’s Burger Co. In korte tijd streek de formule met halalburgers neer in Den Helder, Almere, Hilversum en Breda, waarmee het aantal vestigingen nu 25 bedraagt.