Firebreather: “Heetste burger op aarde”

Actueel |
1 september 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Deliveroo / Johnny’s Burger Company

Steeds vaker introduceert maaltijdplatform Deliveroo co-producties samen met aangesloten bezorgrestaurants. Met het Nederlandse hamburgermerk Johnny’s Burgers Company lanceert Deliveroo de superhete burgersandwich Firebreather.

De Firebreather is voorzien van een saus met de heetste peper op de aardbol, de Carolina Reaper. Deze chilipeper scoort 1.569.300 op de schaal van Scoville, het meetinstrument om de pikantheid van eten uit te drukken.

Deliveroo: “Ter vergelijking: een gerecht wordt door de gemiddelde Nederlander al als pittig ervaren bij 500 tot 1000 Scoville-eenheden.”

Pittige gerechten

Deliveroo deed onder de gebruikers van zijn platform onderzoek om te peilen wat de Nederlandse consument vindt van pittige gerechten. Uitkomst volgens het techbedrijf: “Het merendeel (61%) van de ondervraagden is wel te porren voor een pittig maaltje. Voor één op de zeven (14%) kan het eten zelfs niet pittig genoeg zijn: bye bye puntpaprika of potje tabascosaus.”

De Firebreather is ook pittig geprijsd. Voor €8,95 is hij te bestellen via Deliveroo bij de vestigingen van Johnny’s Burger Company (totaal 32 restaurants) in de grote steden van ons land.