Festival der frituur

Trivia |
21 december 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Frituurwereld, ProFri en het Nederlands Frituurcentrum waren dit najaar present op het Frituur Festival in Groningen. Na een voorjaarseditie van dit festival in Leeuwarden, was nu de noordelijke hoofdstad aan de beurt. Een bijzonder evenement op steenworp afstand van de Martinitoren.

De geestelijk vader van het Frituur Festival is vormgever Jornt Weersing. Hij werd gegrepen door de vormgeving van snacks en ontwikkelde er inmiddels een hele rits. Zoals de Frittibal, de Kaassnaak, de Brunebed en de Carabonarakroket.

Zijn Compensatieschijf presenteerde hij (in een kleine variant overigens) op het Groningse festival. Het is een pikante snack die barst van de groente. Frituurwereld proefde dat het goed is. Tijdens het Frituur Festival maakten we verder kennis met raspatat met zeewier, bekroonde snacks van Restaria Zuid in Groningen en natuurlijk de regionale specialiteit Eierballen. Het publiek van het Frituur Festival bestond uit enkele honderden jongeren, onder wie veel studenten die hun frituurkennis graag lieten bijspijkeren. Het bleef nog lang onrustig in de stad, mede dankzij de deejay die wel door ProFri gesponsord leek. Jornt kondigt aan dat er meer frituurfestivals op komst zijn.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 6 – Winter 2017-18