Elite zet in op vergroten marktaandeel

Actueel |
6 december 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Productielocatie Elite in Neede

Invriescapaciteit van 1200 naar 3600 kilo snacks per uur

De snack- en sauzenfabrikant Elite investeert fors op haar locatie in Neede. Over een jaar moet de vries- en opslagcapaciteit verdrievoudigd zijn. De markt voor snacks groeit niet meer, maar het marktaandeel van Elite groeit, zo laat mededirecteur Robert Niemeijer van het bedrijf weten in De Gelderlander.

De fundering voor de nieuwbouw van 2500 vierkante meter ligt klaar in Neede. Hier komen niet alleen de kleedkamers en de personeelsingang maar ook een tweede industriële vriezer. De uitbreiding op het eigen terrein in Neede is vooral nodig om meer gepaneerde producten zoals bamischijven, kroketten en bitterballen in te kunnen vriezen.

Verdrievoudiging

Na de oplevering van het pand – naar verwachting over een jaar- is de invriescapaciteit hier uitgebreid van de huidige 1200 kilo snacks per uur naar 3600. Dit betekent een verdrievoudiging van de vries- en opslagcapaciteit. In eerste instantie zal er capaciteit over zijn in de nieuwbouw.

“Op zich groeit de markt van snacks niet meer, maar ons marktaandeel wordt groter”, vertelt Robert Niemeijer in De Gelderlander. Samen met zijn broer Harry junior vormt hij de directie van het snack- en sauzenbedrijf dat landelijke bekendheid verwierf door de Joppie Original saus. Deze saus bestaat dit jaar 20 jaar.

Nieuw distributiecentrum

Naast de nieuwbouw in Neede wordt het huidige bedrijfspand gemoderniseerd. Eerder dit jaar maakte de directie van Elite bekend een tweede locatie in Holten te hebben geopend. Hier is de sauzenproductie (behalve die van de satésaus) naartoe verhuisd. Daarnaast is een nieuwe grond aangekocht in Neede voor het bouwen van een eigen distributiecentrum.

Meer over