Elite breidt capaciteit flink uit, gaat fritessaus produceren

Actueel |
10 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld - Elite Harry Niemeijer
Harry Niemeijer met de nieuwbouwplannen

Snack- en sauzenfabrikant Elite in Neede gaat de komende jaren flink uitbreiden. Het bedrijf groeit van één naar drie locaties, met niet alleen meer productiecapaciteit, maar ook met een eigen distributiecentrum.

Elite is sinds 1985 gevestigd in Neede, maar heeft sinds kort ook een fabriek in Holten. Daar is bijna de gehele sauzenproductie naartoe verhuisd. Ook die van Joppie Original, die dit jaar twintig jaar bestaat. “Want de sauzen blijven groeien”, zegt algemeen directeur Harry Niemeijer. “In Neede zijn we simpelweg uit ons jasje gegroeid.” Alleen de satésaus wordt nog in Neede gemaakt.

Sauzenlijn uitbreiden

In Holten beschikt de fabrikant over een bedrijfsruimte van 1500 vierkante meter, op een terrein dat twee keer zo groot is. Niemeijer: “Want we zullen de komende jaren nog meer moeten bijbouwen.” Het bedrijf gaat de sauzenlijn namelijk uitbreiden, onder meer met de productie van fritessaus. Wanneer deze wordt gelanceerd, is nog niet bekend. “Maar hij is al klaar.”

Tweede snackfabriek

Ook bouwt het bedrijf een tweede snackfabriek op het huidige terrein in Neede. De grond is inmiddels klaar voor de bouw van het pand, waarmee Elite er 2400 vierkante meter bedrijfsruimte bij krijgt. “Dat is een behoorlijke groei”, zegt Niemeijer. “Maar qua capaciteit zitten we nu aan ons maximum, dat hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt. We hebben door corona een vreemde tijd achter de rug, waarin we vanuit stilstand ineens volop moesten produceren. Zelfs in het weekend is er doorgewerkt.”

Nieuw snacks

Met de extra productieruimte richt de fabrikant zich op de toekomst. “We groeien door en we willen de kans op leveringsproblemen minimaliseren. Als er iets gebeurt, kunnen we schakelen. Maar we hebben de extra ruimte ook nodig omdat we nieuwe snacks gaan lanceren.” De nieuwe snackfabriek in Neede moet over anderhalf jaar klaar zijn voor productie.

Logistiek centrum

Daarnaast heeft Elite op een andere locatie in Neede 6600 vierkante meter industriegrond gekocht. “Daar gaan wij in de toekomst ons logistiek centrum bouwen. De sauzen uit Holten en de snacks uit Neede worden daar naartoe gebracht voor distributie in Nederland, België en Duitsland.” Niemeijer verwacht dat het logistiek centrum binnen vijf jaar klaar zal zijn.

Familiebedrijf

Elite is een familiebedrijf waar Harry Niemeijer Sr in 1957 de basis voor heeft gelegd. Uiteindelijk is in 1982 het huidige Elite ontstaan, dit jaar 40 jaar geleden. Vandaag de dag staan zijn zoons Robert en Harry Niemeijer aan het roer en is de derde generatie ook in het bedrijf gekomen.