De Dynamiek van Delivery deel 2: een paar sterke staaltjes

Achtergrond |
21 februari 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Pizza Hut

Het nieuws over fooddelivery vliegt je om de oren. Nog altijd is het aantal experimenten en starters op deze groeimarkt onverminderd groot. Enkele sterke staaltjes van recente datum in de dynamische deliverymarkt. Ze geven een goede blik op het enorme concurrentieveld waarop bezorgcafetaria’s spelen.

Uitrol McDelivery

McDelivery, de bezorgdienst van McDonald’s, wordt in hoog tempo uitgerold in meer Nederlandse steden. McDonald’s koos, naast Uber Eats, onlangs voor een partnerschap met Thuisbezorgd.nl.

Deliveroo voor afhalers

Deliveroo wil een graantje meepikken van de afhaalomzet. In Amsterdam is een proef gestart, waarbij de consument online kan bestellen, maar aan kan geven dat hij zelf zijn bestelling afhaalt.

Jumbo bezorgt maaltijden

Na een proef in Groningen, rolt supermarktmerk Jumbo zijn maaltijdbezorging uit in Den Bosch. Welke rol Jumbo’s merk La Place gaat spelen op de deliverymarkt is nog onduidelijk. Wel gaf Jumbo onlangs te kennen grote ambities te hebben. Het bedrijf wil graag op termijn vele honderden La Place-vestigingen openen.

Delivery door AH to go

De afgelopen jaren begaven ook enkele tankstations en gemakswinkels zich op de bezorgmarkt. Wat gemakswinkels betreft: AH.nl is al de grootste boodschappenbezorger, maar kijkt met AH to go ook begerig naar de bezorgmarkt van zowel boodschappen als kleine gerechten, terwijl ook AH’s merk Allerhande een bezorgproef met maaltijden startte.

Subway met Uber Eats

Subway sloot een overeenkomst met Uber Eats. Eind vorig jaar lanceerde de Amerikaanse broodjesformule zijn bezorgdienst in 14 Nederlandse steden. Internationaal werkt Subway ook samen met Uber Eats.

Thuisbezorgd naar bedrijven

Thuisbezorgd.nl wil maaltijden op de werkplek bezorgen en hiermee de concurrentie aangaan met contractcateraars in bedrijfsrestaurants. Vorig jaar nam Thuisbezorgd het Israëlische bedrijf 10bis over, dat gespecialiseerd is in maaltijddelivery op de werkplek.