De Daltons wil record vestigen met Duurste Hamburger ter Wereld

Actueel |
21 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Robbert Jan de Veen, foto De Daltons

Precies over een week, maandag 28 juni aanstaande, gaat De Daltons in Voorthuizen de duurste hamburger ter wereld serveren. Hamburgersandwich The Golden Boy is bedacht en gemaakt door eigenaar Robbert Jan de Veen.

De Veen hangt aan zijn exclusieve burgerbroodje een prijskaartje van liefst 5000 euro. Daarmee zou hij het huidige record verbreken, dat in Amerikaanse handen is. Het gaat in dit geval om een hamburger van 4100 euro die liefst 30 kilo weegt.

The Golden Boy is een hamburger die gemaakt is van het peperdure Wagyu A5 vlees. De Veen kleedt hem aan met onder meer Beluga-kaviaar, kingkrab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak-koffie en Schotse Macallan-whisky. Ook het hamburgerbroodje maakt De Veen zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met whisky geïmpregneerde rook.

Daltons verwelkomt over een week een mysteryguest in de zaak die de burger mag opeten. De opbrengst gaat naar de Voedselbank, die een cheque van 5000 euro in ontvangst mag nemen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zegt Robbert Jan de Veen. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.” Tevens viert De Daltons met deze hamburgeractie zijn 30-jarig bestaan.