Chicking: halal formule van start

Actueel |
3 augustus 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De internationale halal kipketen Chicking opende onlangs vestigingen in Zwolle en Rotterdam. Het quick servicemerk ontstond twintig jaar geleden in Dubai en heeft momenteel 170 restaurants in twintig landen.

Chicking debuteerde feitelijk twee jaar geleden reeds op de Nederlandse markt, maar twee eerdere restaurants werden gesloten omdat de locaties niet de verwachte omzet brachten. Chicking, dat nu ook sterk leunt op delivery, gaat er vanuit dat Nederland nu wel klaar is voor het concept van gekruide kipsnacks.

Halal

Het aantal quick serviceconcepten dat uitgesproken halal is, is in ons land nog beperkt, maar de laatste jaren wel groeiende. Vijf jaar geleden startte halal burgerrestaurant The Burger House in Rotterdam. In 2014 opende de eerste vestigingvan Halal Fried Chicken; het concept heeft nu zes vestigingen in de grote steden in de Randstad.

Halal cafetaria

Halal is al een reeks van jaren de veruit snelst groeiende foodmarkt wereldwijd. Het aantal frituurspeciaalzaken dat expliciet inspeelt op deze groeimarkt is in ons land uitermate beperkt. Zo staat in de Nationale Smulgids maar één cafetaria die zich onderscheidt met een halal assortiment. De taxatie is dat in ons land circa 900 duizend mensen wonen die in meer of mindere mate halal eten.