Cateraar opent eerste franchisevestiging van Sergio’s Frites Atelier

Actueel |
7 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frites Atelier

Cateraar Vermaat Groep wordt franchisenemer van Frites Atelier, de frietformule van topchef Sergio Herman. Een nieuwe vestiging van Frites Atelier in Designer Outlet Roosendaal zal door Vermaat worden geëxploiteerd.

Het is de eerste franchisevestiging van Frites Atelier. Sergio Herman opende vijf jaar geleden in Den Haag zijn eerste vestiging. Daarna kwamen er meer outlets in ons land. De meeste Frites Ateliers zijn nu echter in België te vinden: er zijn zaken in Gent, Antwerpen in Brussel. In ons land bestond na enkele bedrijfssluitingen alleen de eerste vestiging in Den Haag nog.

Frites Affairs

Verwacht mag worden dat onder de hoede van Vermaat meer Frites Ateliers worden geopend. De cateraar richt zich de laatste jaren op het hogere segment in de horeca en foodservice. Zo is het ook eigenaar van onder meer sterrenrestaurant Rijks en de eigentijdse gemakswinkels van Stach. Vermaat is niet de enige cateraar die in de frietmarkt stapt; Albron Catering ontwikkelde enkele jaren geleden de eigen formule Frites Affairs.

Uitbouwen

De vestiging in Roosendaal meet 162 vierkante meter en telt 85 zitplaatsen. Frites Atelier Roosendaal moet in oktober zijn deuren openen. Zelf zegt Sergio over zijn eerste franchisevestiging: “Met de ateliers brengen we, zonder concessies, de ambachten die ons vak zo kenmerken voor het voetlicht. Dat onze principes aanslaan blijkt uit dit nieuwe partnership. We zijn blij en dankbaar dat we de toekomst van Frites Atelier verder mogen uitbouwen en zo nog meer mensen met onze friet kennis mogen laten maken.”

Topkok Sergio Herman voegde onlangs nieuwe burgersandwiches toe aan het assortiment van Frites Atelier. Het gaat om een kipburger, een burger van Black Angus-rundvlees en een veggieburger.

Meer over