Cassave-snack genomineerd voor Horecava Innovation Award 2026

Actueel |
2 dec 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De cassave-snack Joppah Bites is een van de vier genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2026. Tijdens de openingsceremonie op maandag 12 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Joppah Bites introduceert cassave als nieuwe snackcategorie”, volgens het persbericht van de Horecava. Het gaat om snacks die “krokant van buiten, romig van binnen” zijn. Ze zijn beschikbaar in halal, vegan en bakkeljauwvarianten. Daarnaast is de cassave-snack “geschikt voor frituur en airfryer gemaakt in korte ketens en verbonden aan sociale impactprojecten.”

Dagelijkse werk slimmer maken

Naast de cassave-snacks zijn er nog drie kanshebbers op de Horecava Innovation Award. Deze prijs beloont oplossingen die het dagelijkse werk in de horeca slimmer, efficiënter of gastvrijer maken.

Bij de editie van 2025 viel de producent van de pastinaak-snack de ROOT RIZZLER twee keer in de prijzen. Foto: Horecava.

Andere genomineerden

De andere drie genomineerden zijn: Bonnie (een AI-gastencontactplatform), plantaardige kaasparels (Fresh G.O.A.T. Pearls van Max&Bien) en de TurboSwing® van Tessu Nu-Air. Dit is een mechanische vetafscheider die luchtkanalen in professionele keukens schoonhoudt.

Duurzame innovaties

Naast de Horecava Innovation Award is er ook een Horecava Sustainability Award voor duurzame innovaties in de horecabranche. Voor deze prijs zijn vacuüm gekoeld duurzaam brood van Bakkerij Carl Siegert, een universele krat voor herbruikbare glazen flessen van PAKT Pooling System, lokaal gefilterd zeewater van SEA Water en een herbruikbare premium wijnfles van Walraven Sax genomineerd.

Pastinaak-snack

Alle genomineerden dingen ook mee naar de Horecava Public Award 2026. Het publiek brengt hiervoor haar stem uit en beslist zo wie er gaat winnen. Bij de editie van 2025 (begin dit jaar) gingen zowel de publieksprijs als de Sustainability Award naar een pastinaaksnack: de ROOT RIZZLER van SNACKWITHBENEFITS. De plantaardige visfilet op huid van zeewier van Vegan Visboer was toen de winnaar van de innovatieprijs.

De Horecava vindt plaats van 12 tot en met 16 januari 2026 in de RAI in Amsterdam. Op de website vind je meer informatie over deze beurs en hoe je toegang kunt krijgen.