Cafetaria Rikken en Cafetaria de Pieper genieten van komst YouTube-ster

Actueel |
30 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Dylan Haegens met een fan bij Cafetaria Rikken in Groesbeek.

YouTuber blij, fans enthousiast, ondernemers in hun nopjes; het bezoek van YouTube-ster Dylan Haegens aan Cafetaria Rikken en Cafetaria de Pieper is naar alle maatstaven perfect verlopen. Een kleine opluchting, omdat beide ondernemers zich vooraf toch een beetje zorgen maakten.

Snackliefhebber en YouTuber Dylan Haegens ontwikkelde samen met snackfabrikant Vanreusel een nieuwe frituurlekkernij: de vega Loempidel Zero. Er werd een prijsvraag georganiseerd met als beloning een meet & greet met Dylan.

Twee winnaars

Marieke en René Jacobse van Cafetaria de Pieper in Helvoirt kwamen als winnaars uit de bus, en ook een klant van Cafetaria Rikken in Groesbeek mocht zich gelukkig prijzen. De meet & greet zou eigen eind 2021 plaatsvinden, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Zaterdag 28 mei was het eindelijk zover: Dylan Haegens bezocht beide cafetaria’s om zijn fans te ontmoeten en de snack uit te delen.

Bewust de pers niet ingeseind

Angela Rikken van Cafetaria Rikken was vooraf een beetje beducht voor het aantal fans dat op de meet & greet af zou komen. “Ik heb Dylan Haegens de afgelopen tijd een beetje gevolgd en zag dat zijn publieke evenementen gigantisch druk waren. Ik wist niet of wij dat aankonden, want ook wij zitten met personeelstekort. Dus we hebben er vooraf niet een heisa van gemaakt en hebben bewust de pers niet ingeseind.”

Schutting eruit voor Dylan

Cafetaria Rikken kreeg meteen te maken met een logistieke uitdaging. “Dylan wilde graag via de achterkant naar binnen, maar je kunt van buitenaf normaal niet achterlangs naar binnen vanwege een schutting die daar staat.”

Maar waar een wil is… “Dus we hebben een deel van die schutting er even uitgehaald zodat hij erdoor kon. Ondertussen stond zijn team aan de voorkant om een inschatting te maken van de drukte. Er waren zo’n honderd kinderen en we hebben een route door de zaak gemaakt met een ingang en een uitgang. Het ging verliep allemaal uitstekend en hij nam voor iedereen de tijd. Het was echt ontzettend leuk.”

Video van lokaal talent

De beelden van de meet & greet bij Cafetaria Rikken zijn gemaakt door een lokaal filmtalent. “Een jongen in de buurt, veertien jaar is ‘ie. Hij had tijdens Koningsdag zo’n leuke video gemaakt, ook met een drone. Dus ik had ‘m gevraagd of hij dit wilde filmen. Hij was heel enthousiast. Diezelfde middag was de video al klaar en ik heb ‘m meteen op social media gedeeld. We hebben er veel leuke reacties op gehad, zowel online als in de zaak.”

Bekijk de video

Beelden: Lars Wellens

Complimenten voor de organisatie

De YouTuber was in de middag bij Cafetaria Rikken, maar die ochtend had hij Cafetaria de Pieper in Helvoirt al bezocht. Ook daar probeerden de ondernemers het evenement behapbaar te houden. Eigenaar René Jacobse heeft pas op het laatste moment de pers ingelicht, zodat niet teveel mensen er lucht van zouden krijgen. Met succes: er kwamen een paar honderd kinderen naar de Pieper. Dat konden de ondernemers prima aan, met hulp van lokale vrijwilligers en de gemeente Vught, die voor dranghekken had gezorgd.

Geen bakjes op de grond

De Pieper kreeg achteraf complimenten van de lokale media voor ‘een goed georganiseerde meeting’. “Het was erg leuk en alles verliep in goed harmonie”, vertelt René Jacobse. “Dit was prima voor ons. We hebben liever zoiets dan 200 mensen meer. En de fans? Die hebben zich voorbeeldig gedragen. “Iedereen bleef rustig, geen run op de gratis snacks. En er lag geen één bakje of loempidel op de grond. Dus helemaal top.”

Marieke en René Jacobse van Cafetaria de Pieper met Dylan Haegens.