Bram’s Nederfriet naar Ierland

Actueel |
21 september 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Zeecontainerconcept / Bram’s Gourmet

Het Nederlandse concept Bram’s Gourmet Frites is sinds kort te vinden in Ierland. De zeecontainerformule streek neer bij een tankstation in een buitenwijk van de Ierse hoofdstad Dublin. Hier verkoopt Bram’s Gourmet Frites voortaan zijn ambachtelijke friet met stoofvlees en andere toppings.

Het is voor Bram’s Gourmet Frites niet de eerste vestiging in het buitenland. Enkele jaren geleden opende het subconcept van Bram Ladage al een winkel in de Duitse stad Essen. Doordat het moeilijk was standplaatsvergunningen te krijgen, beleefde Bram’s Gourmet Frites aanvankelijk een moeilijke start. Inclusief de vestigingen in Ierland en Essen zijn er nu 12 outlets.

Rocco Ladage hoopt in Ierland snel te kunnen groeien. Ladage werkt in het land samen met Cirkle-K tankstations, uitbater van 420 locaties. Ladage sluit niet uit dat het assortiment toppings op termijn gezelschap krijgt van Ierse specialiteiten als lamsstoof of Irish stew. Inmiddels draait in Shanghai ook het Amsterdamse concept Royal Patat op rolletjes (zie Frituurwereld 12). Ondernemer Edwin den Hartog liet weten dat circa 350 porties friet per dag worden verkocht in de Chinese havenstad. De frietmarkt groeit in China jaarlijks met 10 tot 20 procent.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 13 – Najaar 2019