Afhalen mag tot 01.00 uur ‘s nachts

Actueel |
14 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Horecabedrijven met een afhaalfunctie mogen tot 1.00 uur ’s nachts geopend blijven. Op vrijdag en zaterdag is dit veelal een uurtje later. Bezorgen mag ook na deze sluitingstijd. Afhalers zijn vanaf dat moment niet meer in de zaak toegestaan. Uiteraard in overeenstemming met de verleende vergunning en eventuele lokale maatregelen. Andere horecafuncties zijn nu niet meer toegestaan. Hotels zijn hiervan uitgezonderd.

De sluitingstijd van 20.00 uur die genoemd wordt in de nieuwe maatregelen die op 13 oktober zijn afgekondigd is bedoeld voor winkels in de detailhandel. Ook supermarkten mogen langer open blijven. In alle gevallen is verkoop van alcohol en het bezorgen ervan vanaf 20.00 uur verboden. Dit verbod geldt tot 7.00 uur in de ochtend.

Als ondernemer ben je in én voor je zaak verantwoordelijk voor een ordentelijk verloop van de bezoekersstromen. Je hebt hierbij een zorgplicht. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Mensen mogen binnen wachten op hun bestelling mits onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Tijdens het wachten mag er niets geconsumeerd worden.

Het bovenstaande is door Vakvereniging ProFri getoetst bij het Ministerie van EZK