Zelfs Brandweer.nl…

Trivia |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Screenshot – Brandweer.nl

Het Jeugdjournaal, NOS Stories, Radio 1, Radio 2, Radio 10, RTL Nieuws, Geen Stijl, De Telegraaf, FunX….. En zo kunnen we nog regels lang doorgaan. Tientallen media besteedden aandacht aan twee onderwerpen van het Frituurwereld Event: het 150-jarig bestaan van friet in Nederland en de verschijning van de Nationale Smulgids.

’s Ochtends in alle vroegte was het al bingo. ProFridirecteur Frans van Rooij en Frituurwereld-hoofdredacteur Ubel Zuiderveld waren zelfs tegelijk te beluisteren bij deejay Gerard Ekdom (Radio 10) en Jurgen van den Berg (NOS Radio 1 Journaal).

Ook de website Brandweer.nl pikte het nieuws op. “Lang leve de friet! 150 jaar geleden werd op een kermis in Breda voor het eerst friet verkocht. Als je ze zelf bakt, let dan wel goed op. Bak ze in een frituurpan met thermostaat. Gebruik géén pannetje met olie op het vuur. Want je kunt dan de temperatuur van het vet niet controleren en ongemerkt kan het vet overkoken. En als de olie dan in contact komt met het vuur onder de pan, dan krijg je vlam in de pan. Ook kan de olie zelf in brand vliegen als deze te heet wordt. Dit gaat snel en zonder waarschuwing vooraf.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 14 – Winter 2019-20