Zeeuwse kroketmaker wordt drie keer zo groot

Actueel |
12 jun 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Ambachterie breidt drastisch uit. De Zeeuwse maker van kroketten en bitterballen verhuist naar een drie keer zo groot bedrijfspand. Van 500 vierkante meter in Oostburg verkast het bedrijf van kroketteurs Dennis en Ellen Coppens naar 1500 vierkante meter in Breskens.

De Ambachterie bestaat al vijftien jaar. Het is één van de vele ambachtelijke makers die groeien in de schaduw van de sterk geconcentreerde industriële snackbedrijven.

Culinaire specialiteiten

Het bedrijf van de familie Coppens heeft een royaal assortiment van ongeveer vijftig kroketten en bitterballen, waaronder ook private labels. Ook worden specialiteiten gemaakt als de Zeeuwse Spekkroket, Vlaamse garnalenkroketten, Zeeuwse en Vlaamse kaaskroketten, hertenstoofkroketten en tal van andere culinaire gepaneerde snacks.

“Vraag is groot”

Het bedrijf met veertien medewerkers wil groeien naar een productie van tien miljoen kroketten. In een interview met de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) zegt Dennis Coppens: “We maken nu dagelijks tussen de 1000 en 1200 kilo ragout. Dat is goed voor zo’n 22.500 kroketten of 45.000 bitterballen. Maar de vraag is veel groter en we werken nu continue met de rem erop.”

Foto: bedrijfsfoto De Ambachterie, Facebook