Visfrietconcept The Chippy in Amsterdam battert en frituurt Mars en Snickers

Actueel |
12 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / Carlos Gandiaga

Een gefrituurde Mars of Snickers met slagroom als toetje. Dit serveert het Amsterdamse fish & chipsrestaurant The Chippy dat in november zijn deuren opent. Candybars frituren, het is in Londen en wijde omstreken doodnormaal. Bij The Chippy moet de klant overigens wél zijn eigen candybars meenemen om te laten frituren.

“Bring your own candybar to The Chippy and we will batter it for you.” Dat laat kok en frietvisbakker Justin Brown weten op de website van zijn Britse frituurmekka. Brown heeft in de foodservice een lange staat van dienst. Niet alleen schreef hij een Amsterdams kookboek, ook werkte hij als adviseur in tophotels en sterrenrestaurants. Bovendien kookte hij zij aan zij met chef Jamie Olivier.

Beslag met eigen bier

Bij The Chippy is vis met friet het kerngerecht, waarbij de klant de keuze heeft uit schelvis en kabeljauw. De vis wordt gebatterd in een beslag van bier (Brown heeft trouwens zijn eigen bier) en geserveerd met ‘handgesneden frieten’, verse citroen, azijn en een saus naar keuze. Daarnaast verkoopt The Chippy gestoomde broodjes van Browns eigen hand onder de merknaam Bao Buns Amsterdam. Ook bereidt The Chippy Scotch eggs, in sommige delen van ons land beter bekend als de eierbal.

Marsreep als corndog

Gefrituurde chocoladerepen zijn in Engeland al ruim vijftien jaar een zoete trend. De Londense formule Crispy Candy maakte er naam mee. Het bedrijf heeft zich er inmiddels in bekwaamd om candybars via een eigen methode om te bouwen tot een soort corndog, een donutachtige hotdog op een stokje.

De candybar krijg niet alleen een krokant donutjasje, maar kan ook besprenkeld worden met saus, vanilleijs of andere toppings. Crispy Candy manifesteert zich tegenwoordig vooral op evenementen. Maar elke stad in het Verenigd Koninkrijk heeft wel adresjes waar gefrituurde candybars verkrijgbaar zijn. Binnenkort dus ook in onze hoofdstad bij The Chippy.