Verwacht: gezichtsbedekking verplicht in horeca

Actueel |
28 september 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Mondkapjes en/of plastic gezichtsmasker worden verplicht voor bedienend personeel in de horeca. Het is de algemene verwachting dat het Veiligheidsberaad dit verbod vanavond nog bekend maakt en het zal gelden voor alle 25 veiligheidsregio’s in ons land.

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad spreken vanavond over deze mogelijke verplichting. Voorzitter Hubert Bruls liet weten dat het punt ter bespreking op de agenda staat van het Veiligheidsberaad.

Te dichtbij

Bruls wees erop dat bijna niet is te voorkomen dat medewerkers tijdens de bediening te dichtbij de gasten komen. Zelf lijkt de voorzitter een voorkeur te hebben voor het gebruik van plastic gezichtsbeschermers; hij liet weten dat dit wat hem betreft vriendelijker oogt dan mondkapjes voor de neus en de mond.

Klein land

De 25 burgemeesters in het Veiligheidsberaad hebben vanavond nog meer op de agenda staan. Zo menen zij ook dat Nederland te klein is voor allemaal regionale maatregelen en lokale lockdowns. Een deel van de burgemeesters van het Veiligheidsberaad zou daarom een voorkeur hebben voor landelijke regelgeving. Volgens persbureau ANP schuiven vanavond ook de betrokken ministers aan bij het overleg de veiligheidsregio’s in Utrecht.