Veel nieuwe specialiteiten bekroond

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Esmee Adriaensen – Nederlands Frituurcentrum

De afgelopen weken zijn weer de nodige ambachtelijke snackspecialiteiten van frituurondernemers door het Nederlands Frituurcentrum met Goud Bekroond. Zo kreeg ’t Smidshuis in Rijsbergen de oorkonde voor zijn Kip van ’t Spit.

Het Nederlands Frituurcentrum spreekt in zijn persbericht van “de gouden kip van ondernemers Jean-Louis en Karin Adriaensen.” De Portugese vriend van hun dochter was mede verantwoordelijk voor de Portugese marinade van de Kip van ’t Spit. De kip was in de drie variaties naturel, mild en Piri Piri goed voor een gouden bekroning. De keurmeesters schrijven: “Bij binnenkomst is de kans groot dat heerlijke geuren je tegemoetkomen. Voordat bij ’t Smidshuis de kippen aan het spit worden geregen, gaan ze eerst volgens Portugese traditie in een pekelbad om daarna zorgvuldig gemasseerd te worden met een kruidenmelange met een vleugje citroen.”

Onlangs is ook een derde snack van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven met Goud Bekroond. Met succes diende het bedrijf zijn ambachtelijke nasibal in voor de productkeuring. Eerder bekroonden de keurmeesters al de gehaktbal en bamibal van ondernemer Harald van Ballegooijen. Van Ballegooijen noemt zijn zaak niet voor niets “ambachtelijke cafetaria sinds 1964”.

Daarnaast zijn drie ambachtelijke snacks van snackbar De Toren in Castricum met Goud Bekroond. Daarover lees je in het verhaal op bladzijde 12 van deze editie van Frituurwereld meer.

www.metgoudbekroond.nl

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018